От акционерното дружество са издали само 14 разрешителни за преместваеми обекти, каза министър Ангелкова. Снимки Лина Главинова

От акционерното дружество са издали само 14 разрешителни за преместваеми обекти, каза министър Ангелкова. Снимки Лина Главинова

Търговците няма да разхождат щендери на колела по тротоарите в Слънчев бряг. Това ще бъде забранено и ще се следи стриктно за спазването на ветото, каза министърът на туризма Николина Ангелкова след среща във връзка с готовността за летния сезон по Южното Черноморие. В нея се включиха кметове на морски общини, Златко Димитров - изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД, комисар Калоян Калоянов - директор на Областна дирекция на МВР - Бургас, представители на РИОСВ, РЗИ и други институции, които ще следят за безпроблемното протичане на сезона.

"От "Слънчев бряг" АД се издали само 14 разрешителни за поставяне на преместваеми обекти на територията на дружеството. Останалите се намират в частна собственост и след като спазват законите, ние не можем да имаме претенции", каза министър Ангелкова. Това е и причина тези преместваеми обекти да не бъдат с обща визия. "Няма как да задължим собствениците им", допълни министърът на туризма.

Обектите, които ще бъдат поставени на територията на трите плажа в Слънчев бряг - юг, централен и север обаче ще имат единна визия. За това са се договорили концесионерите, които ги стопанисват.

5% ръст на туристи се очакват това лято по Черноморието ни. Над 1 650 000 летовници са почивали в област Бургас през 2017 година, сочат данни на министерството на туризма.

760 полицаи ще бъдат командировани по морето това лято

Галерия