DSC_8625

DSC_8625

Анри Кулев инвестирал 1 300 000 лв. в "Цахес"

режисьорът Анри Кулев.

След прожекцията, както е по традиция, той сподели впечатления от работата си по филма и отговори на въпроси на зрителите.

Бюджетът на филма е сравнително макъл в сравнение с европейските и американските стандарти, по които се прави кино. Американските филми например на на цени от порядъка на $ 600 000 000. В "Цахес" нещата са далеч по-скромни, за костюмите са похарчени само 200 000 лева.

Филмът е романтична комедия, вдъхновена от призакната атмосфера на Ховмановите фантазии. Действието се пренася от наши дни в миналото и обратно, гмуркайки се в паралелните светове на реалното и вълшебното.

Филмовият фестивал продължава утре с прожекциите на "Оттегляне" - Чехия, режисьор - Вацлав Хавел и "Петел вино" - Германия, режисьор Тил Швайгер.

"София филм фест на брега" се провежда в общинското кино "АБ", което се намира в драматичен театър "Адриана Будевска". Той се организира от сдруженията "Арт фест" и "На брега", с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на Chernomorie-bg.