Policie15

Policie15

Арестуваха двама за производство на метамфетами

с ямболска регистрация, управляван от 30-годишния бургазлия с инициали А.П. В автомобила са намерили и иззели найлонова торбичка с розово на цвят кристалообразно вещество с общо тегло 40 грама - метамфетамин.

При последвали допълнителни полицейски действия, в комплекс "П.Р.Славейков" на бензиностанция "OMV" за проверка са спрени лек автомобил "Фолксваген Голф", с русенска регистрация, управляван от 36-годишния В.В. от Етрополе, живеещ в село Равда и лек автомобил "Мерцедес CLK", със софийска регистрация, управляван от 28-годишния И.М. от Ямбол. В автомобила на И.М. са открити две найлонови торбички с розово на цвят кристалообразно вещество с общо тегло  60 грама - метамфетамин и стъклена колба, приспособена за производство на синтетични наркотични вещества.

При извършване на действие по разследването - претърсване и изземване в квартирата на И.М., разположена в комплекс "Аполон" в село Равда са открити прибори и приспособления, представляващи оборудване за мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. Открити и иззети са и найлонова торбичка с розово на цвят кристалообразно вещество с общо тегло 100 грама - метамфетамин и найлонова торбичка със суха зелена тревиста маса с общо тегло 20 гр. - канабис. И.М. и А.П. са задържани за срок от 24 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава от служители на сектор "Криминална полиция" при ОДМВР Бургас.