Orli

Orli

Арт инсталация с орли ще радва децата на Бургас Тя ще бъде разположена в района пред експозиционен център "Флора" в Морската градина и ще бъде открита на 1-и август. Арт инсталацията се организира от Българското дружество за защита на птиците. В нея ще бъдат показани шест вида орли в реален размер, които срещаме все по-рядко у нас - царския, малкия креслив, морския, скалния, малкия и орела змияр. Арт инсталацията ще бъде открита със специално събитие, на което ще бъде представена кампанията с интересни активности за всички възрасти.

БДЗП инициира петиция за обявяването на Национален ден на орела. Избраната дата е 27 юни и целта е в този ден да се напомня за незаменимата роля на тези птици в природата посредством информационни кампании и образователни инициативи.

"За да има орли" е кампания, посветена на орлите в България, като нейната мисия е да привлече общественото внимание към тези традиционни обитатели на нашите земи и към заплахите, които застрашават съществуването им и техните местообитания.