astr

astr

Астро вечер събира младежите в Българово

на младежта. В нощта срещу 12-ти август те ще наблюдават звездното небе над Българово. Младежката астрономическа вечер се провежда под патронажа на кмета на града – Йордан Йорданов и с експертната помощ на астрономите от сдружение "Звездно сияние".

"На 17 декември 1999г. с резолюция 54/120, Общото събрание на ООН приема направените препоръки на Световната конференция на министрите отговорни за младежта (състояла се в Лисабон на 8 – 12 август 1998г.) 12 август да бъде обявен за Международен ден на младежта. 

Общото събрание препоръчва на 12 август да бъдат организирани публични събития и инициативи в подкрепа на младежите", каза Тодор Ангелов – председател на Тракийското младежко дружество и един от организаторите на проявата. "Докато всички останали ще отбележат празника с дежурните почиствания, хепънинги и състезания, ние решихме да го посрещнем тук в Българово по един уникален начин който няма аналог на друго място", добави още Тодор Ангелов.

Кметът Йордан Йорданов кани всички младежи, които искат да участват в астро вечерта да заповядат в 21.00 часа на 12-ти август пред кметството на Българово, от където ще тръгнат към мястото за наблюдение.