DSC_6889

DSC_6889

Атанас Зафиров: ГЕРБ и "Атака" опитват да фалшифицират изборите в Несебър

евронаблюдатели. ГЕРБ и "Атака" са окупирали

всички председателски и зам.-председателски места в Общинските избирателни комисии. Това заяви областният лидер на БСП в Бургас Атанас Зафиров (на снимката вдясно). В Несебър червените застават зад кандидатурата на сегашния кмет и кандидат за втори мандат Николай Димитров.

Днес от БСП разпространиха декларация по този повод. Декларацията гласи:

"Уважаеми дами и господа,

Ние, политическите партии, кандидатите за общински съветници и кметове в община Несебър, силно сме притеснени от узурпирането на ръководните постове на ОИК и СИК в община Несебър от партиите ГЕРБ и "Атака". От 32 секции управляващите имат 32-ма председатели, които всъщност са хора на бившата партия "ДЕЛА". Нейните хора, окупирали ГЕРБ, налагат правила и манипулират гражданите в района. Мнозинството заместник-председателски и секретарски места са присъдени също на ГЕРБ и "Атака". Прави впечатление, че ръководствата на селските секции, в които гласуват хора от малцинствените групи са окупирани от представители на двете партии. Това е факт и поражда основателни съмнения, че ГЕРБ и "Атака" се готвят служебно да спечелят вота. Има сериозна опасност да бъдат променени и секционните материали.

Активирани са всички позволени и непозволени средства, с една единствена цел – да бъдат опорочени изборите на 23 октомври. Ставаме свидетели на един изключително тревожен и опасен прецедент за силово решаване на изборния процес.

Изразяваме острото си възмущение от подобни политическо-властови корупции и  апелираме към всички отговорни институции да вземат спешни мерки.

ПП "Българска Социалистическа Партия"

ПП "Движение за Права и Свободи"

Николай Димитров, независим кандидат-кмет

ПП "Обединен Блок на Труда" и кандидат кмет Никола Иванов

"Коалиция Единни за община Несебър" и кандидат кмет Драгомир Попов

ПП "Български социалдемократи"

Коалиция "Заедно за община Несебър" и кандидат кмет Николай Трифонов

Коалиция "Либерален съюз Несебър"

ПП "Българската левица"

ПП Политически клуб "Тракия".