Атракционният автобус ще пътува до летището

Атракционният автобус ще пътува до летището

Атракционният автобус тръгва отново по улиците на Бургас. Първият му курс е планиран за 29-и юни, петък. Той ще пътува по направление - Магазия 1, Морската градина, Фестивалът на пясъчните фигури и Авиомузей - Бургас. Спирката в квартал "Сарафово" ще бъде на терминал "Пристигащи" на летището.

Утре желаещите да се включат в някой от двата тура от 16.30 часа и 18.30 часа ще могат да посетят и празникът посветен на първия рожден ден на Авиомузей Бургас. Празникът там започва в 09.00 часа и ще продължи до 20.00 часа. Всички посетители ще могат разгледт безплатно експозицията на нестандартния музей.

Атракционният автобус ще се движи по маршрут: "Магазия 1" - улица "Булаир" - булевард "Демокрация" - булевард "24-ти пехотен Черноморски полк" - парк "Езеро" -  квартал "Сарафово" - парк "Езеро" - булевард "24-ти пехотен Черноморски полк" - булевард "Демокрация" - улица "Булаир" - "Магазия 1".

Автобусната линия ще се обслужва в дните петък, събота и неделя, с часове на тръгване от Магазия 1 16:30 и 18:30 часа. Връщането от летището, терминал "Пристигащи"  е съответно в 17:30 и 20:00 часа. Спирките по маршрута са както следва: "Магазия 1", "24-ти Пехотен Черноморски полк", парк "Езеро", Атанасовско езеро - Пункт за наблюдение на птици, "Летище Бургас", терминал "Пристигащи", Пункт за наблюдение на птици, парк "Езеро", експо център "Флора", "Магазия 1".
Цената на билета е 2.00 лева, за деца до 10 години - 1.50 лева.

Линията ще се изпълнява от открития арт-автобус, собственост на общинския превозвач "Бургасбус" ЕООД.