DSC_2801

DSC_2801

Бъдещи художници с първа обща изложба

Атанас Стоянов избраха зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино", за да наредят своите творби. Така те показаха нагледно, какво са усвоили в областта на изобразителното изкуство в годините, когато са се обучавали в елитното бургаско училище.

"Стана традиция през май да откриваме  изложба с най-качествените, селектирани творби. Това е талант, на който искрено и дълбоко се възхищавам", каза Снежана Няголова - директор на СУ "Св. св. Кирил и Методий".

"Да имаш талант значи, че си докоснат от Бога.DSC_2809 Но не може само да имаш  талант, заслуга той да се развие имат техните учители Атанас Стоянов и Таня Стоянова, която шлифова малките таланти като диаманти", не спести хвалебствията си и благодарността към двамата Няголова. Тя пожела на авторите - абитуриенти да изпълнят мечтите си. "Тази изложба събрала творбите на ученици от 12-ти клас. Не може да искаме от всички да бъдат художници, естественият подбор си казва думата. Да си художник не е лесно. Много малко хора искат да станат художници.DSC_2805 Но във випуска имаме заявка  от няколко човека, които желаят да продължат нататък", каза Атанас Стоянов.

В експозицията се открояват портретите на Николай Петров, графиките на Вълчо Вълчев, маслата на Цветелина Димитрова. И тримата абитуриенти са решили твърдо да кандидатстват в Националната художествена академия. Вече усилено се подготвят за приемните изпити, научи сайт "Черноморие".

Общата ученическа изложба на абитуриентите от паралелката по изобразително изкуство в СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще остане в зала "Петя Дубарова" три дни. Вернисажът се откри по повод патронния празник на централното бургаско школо, носещо името на двамата славянски братя - Кирил и Методий.