EMF_2014

EMF_2014

Барокова музика звучи в галерията във Варна музикален фестивал Варна изкушава ценителите на камерното музициране. 

Формацията обединява таланта на изявени български музиканти, всеки от които е доказан изпълнител - виртуоз на своя инструмент - Калин Панайотов - обой, Валентин Методиев - обой, Светослав Славчев - фагот, Цветелина Димчева - чембало. Музикантите са се заели с предизвикателството да изследват творчеството на един голям чешки бароков автор - Ян Дисмас Зеленка, признат майстор на хармонията и контрапункта. Музиката на композитора бива възродена в средата на ХХ век и в следващите десетилетия се превръща в истинска сензация за меломанския свят. 

Ансамбъл "Барди" ще представи три от шестте трио сонати на Зеленка за два обоя, фагот и чембало, всяка от които е своеобразен шедьовър на късната барокова музика. Концертът е посветен на 335 години от рождението на композитора.

Междувременно Европейският музикален фестивал Варна 2014 се готви за своя голям финал на 11 април, когато в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център за пръв път във Варна ще гостува мащабният джаз проект на Ангел Заберски и водения от него биг бенд "Брас асоциация" - "The Art Of Big Band" ("Изкуството на биг бенда").

Билетите за концерта на бароковия ансамбъл "Барди" са от 8 и 10 лева и се продават на касите на Държавна опера – Варна и в Градската галерия – непосредствено преди концертa. 

Билетите за концерта на Ангел Заберски и Брас асоциация се продават във ФКЦ на цени от 20 до 30 лева. Има и ограничен брой VIP места от 40 лева. За информация - тел. 052 390 801.