DSC_2180

DSC_2180

Бащата на Пейо: Всеки трябва да търси правата си Не пожелавам на никого да му се случи това, което се случи с нас и да преживее този ужас. Това сподели пред Черноморие Алексей Янчев - баща на 26-годишния Пейо Янчев, който бе убит от дърво.

Община Бургас ще плати 550 000 лева на близките на загиналия мъж. Решението бе взето на сесия на Общинския съвет. Докладната записка, входирана от кмета на общината Димитър Николов за изплащане на сумата, поискана от близките на мъжа, е в резултат на извънсъдебно споразумение. Тя бе подкрепена от 35 съветници, 0 - против и 1 въздържал се.
На 4-ти март Окръжният съд в Бургас ще даде ход на делото по гражданския иск на семейството на Пейо Янчев. Тогава ще бъде представено и решението на Общинския съвет, с което се дава възможност на общината да изплати исканата сума. "Запознат съм с решението на ОбС. Знам, че общината е институция и няма как парите да бъдат изплатени наведнъж. От администрацията предлагат това да стане на два пъти", допълни Алексей Янчев.
Първата вноска в размер на 277 146,50 лева трябва да бъдат изплатени до 30-ти юни 2015 година. Втората вноска, която е в същия размер трябва да бъде преведена до 30-ти декември 2015 година.
Пейо Янчев загина на 17-ти септември преди повече от две години. Тогава дърво, намиращо се до паркинга на Трета поликлиника пада върху минаващия по това време мъж и го убива на място. Семейството на младия мъж заведе граждански иск в размер на 550 000 лева, след като Апелативният съд потвърди, че община Бургас трябва да плати кръвнина в размер на 100 000 лева и месечна издръжка от 150 лева на сина на Пейо - Алекс, до навършването му на пълнолетие.