DSC_0221

DSC_0221

"Безопасни улици от Валя" иска островчета до "Мираж" в писмо до кмета на община Бургас - Димитър Николов. Повод за него стана последната катастрофа на кръговото до хотела, при която бе ударен пешеходец.

Светофарната уредба там бе премахната и пресичането на пешеходци стана невъзможно. На въпрос на Chernomorie-bg преди около 2 месеца, какви мерки ще се вземат, за да се избегнат инцидентите, кметът на общината отговори, че там ще бъде изграден надлез. Той е включен в проекта за "Интегриран градски транспорт". Докато обаче бъде реализиран, ще минат месеци.
Сега фондация "Безопасни улици от Валя" апелира да се вземат мерки, за да се спрат катастрофите с пешеходци в този участък. Освен островчетата, да се поставят ясно виждащи се от всички страни на кръговото пешеходни пътеки. По думите им островчетата се използват в доста страни в ЕС.
"Построяването на пасарелка ще реши донякъде проблема, но само в едната част от кръговото кръстовище, но няма да спре нито пешеходците, нито ще накара шофьорите да спазват ограничението на скоростта, нито ще отмени правилото за пресичане на кръстовище", се казва в писмото изпратено до кмета на общината.