VodnaT2

VodnaT2

БФВТ благодари на Община Бургас и до председателя на СКВТ "Черноморец" - Бургас Петър Йонов. В него Управителният съвет на БФ Водна топка благодари за отличните условия и организация на финалния турнир за момчета, който се проведе в началото на месец септември. На мачовете, които се играха на бургаския басейн "Флора", присъства и президентът на БФВТ Алексей Лащилин. 

В благодарственото писмо се казва:
"Във връзка с провеждането на финалния турнир от ДП по водна топка за момчета – група "А" в гр. Бургас, УС на БФ Водна топка изказва своите специални благодарности за предоставените отлични условия на плувен басейн "Флора", за отличната организация на състезанието, както и за своевременната реакция от община Бургас за осигуряване на купи за награждаване на заелите призови места отбори".
Както е известно поради спряно финансиране от страна на спортното министерство през месец май федерацията по водна топка беше принудена да прекрати дейността си. С решение на клубовете-членове на БФВТ първенствата в различните възрастови групи бяха подновени, а с разходите по провеждането на финалите се ангажираха клубовете-домакини. Финалите на ДП момчета в Бургас бяха финансирани със средства на СКВТ "Черноморец", а купите за победителите бяха осигурени от Община Бургас. В шампионата бургаските ватерполисти, с треньор Петър Йонов, спечелиха бронзовите отличия в своята възраст. Втория комплект медали за "Черноморец" за състезателната 2012/2013 година извоюваха възпитаниците на Светозар Владков. Родените 2001 г. и по-малки ватерполисти триумфираха с вицешампионската титла в държавното първенство за деца.