DSC_1674

DSC_1674

Бивш и настоящ кмет влизат в ОС на БСП Бургас

на преизбрания председател Атанас Зафиров (на снимката). Още двама ща бъдат добавени към съвета. За секретари са избрани депутатът Пенко Атанасов, Тинка Желязкова, Димитър Желев, представляващ община Созопол и Христо Панайотов.

Атанас Зафиров отчете като добро представянето на областната структура в събирането на подписи, за референдум във връзка с АЕЦ "Белене". Тук са събрани 32 309 подписа. В национален мащаб броят им е почти 800 000. "Този резултат е като постигнатия от нас на предишните парламентарни избори през 2009-та година", коментира Зафиров. Според него цифрата показва готовността на червените за предстоящите догодина избори. Партията обаче не отчита, че в списъците, освен членове и симпатизанти, са се подписали и хора, които не са привърженици на червената идея и не биха гласували за тях догодина.

Изборът на Петко Арнаудов, Георги Димитров и Димитър Желев в Областния съвет на БСП явно се обяснява и с доброто представяне на общините по време на подписката за референдума. Община Царево води със 147% успеваемост от предварително зададените параметри. На второ място е община Созопол със 145%, на трето - Камено със 129% и на четвърто Карнобат със 114%. В община Бургас са събрани 60% от всички 32 309 подписа.

Текст Десислава Георгиева

Снимка Лина Главинова