DSC_0440

DSC_0440

Болестта на Анна-Мария се върна за присаждане на стволови клетки. Анна-Мария се разболява от грип и така става ясно, че състоянието е влошено. Резултатът от направения ядреномагнитен резонанс показва, че тумора се е появил отново. Това налага и повторна операция. "Връщаме се в изходна позиция. Сега трябва да закрепим Анна-Мария и след това ще пътуваме в чужбина за операция. Все още не сме решили дали това ще бъде болница в Белгия или Турция", каза пред Черноморие майката на Анна-Мария Донка Гепова (на снимката). В момента тийнейджърката й майка й са в болница във Варна.

За близо три месеца бяха събрани нужните 37 000 евро за присаждане на стволови клетки, което трябваше да бъде извършено в Белгия. Сега с тези пари семейството ще започне лечението с коварната болест отново.
През есента на 2013 година лекарите поставят диагноза "Сарком на Юонг". Следва операция, серия от химотерапия. От края на лятото миналата година Анна-Мария е в ремисия. Това дава основание на семейството й да продължи с лечението за нейното възстановяване. След консултация с лекари, се взема решението и за присаждане на стволови клетки. Семейството на Анна-Мария прави запитване за цената в две клиники. Избира тази в Белгия, където исканата сума е по-малка. В края на 2014 година бе подновена и кампанията за набиране на средства за лечението на момичето. В нея активно се включват съученици на Анна-Мария, много граждани, фирми. "М-Бус" отново подкрепи семейството Гепови. При първата благотворителна акция от превозвача дариха 5 000 лева. Сега 10 стотинки от всеки закупен билет отидоха по сметката на Анна-Мария.
Все още не е ясно дали сумата от 37 000 евро ще стигне за операция и последващото лечение.
Всеки, който иска да помогне може да дари средства по банков път:
BG45UNCR70001521223876 / UNCRBGSF / unicredit bulbank / Anna Maria Radostinova Gepova.