MBAL_Pomorie

MBAL_Pomorie

Болницата в Поморие с проект за енергийна ефестивност безвъзмездна финансова помощ, а целта е повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ Поморие чрез смяна и реконструкция на вътрешната отоплителна инсталация в болничното заведение. Съществуващата отоплителна инсталация е амортизирана и не се използва от 2009 г. Чрез реализацията на настоящия проект ще бъдат изпълнени и съпътстващи строително-ремонтни работи, които ще подобрят цялостно вътрешната среда на болницата. Част от дейностите по проекта са полагане на нова мазилка, шпакловка и латекс във вътрешните помещения (стени и подови настилки) в кабинети и коридори, ремонт на санитарните помещения, подмяна на фаянсови плочки, ново енергоспестяващо осветление и др.

"Изпълнението на проекта не само ще намали разходите за енергия, но и значително ще подобри болничната среда, съответно качеството на предлаганите услуги и конкурентоспособността на МБАЛ "Поморие". Усилията ни са насочени към подобряване условията и услугите в болницата, така че да я превърнат в предпочитано място за лечение и родилна дейност сред пациентите в общината, тъй като МБАЛ "Поморие" е единственото болнично заведение в региона", каза кметът Иван Алексиев. 
След решението на Общинския съвет за смяна ръководството на болницата в Поморие, бяха приети спешни мерки за нейното стабилизиране. Част от гласуваната тази година субсидия в размер на 100 000 лева  се използва за ремонт на скенер и мамограф, с които болницата от години разполага, но не използва поради повреда. През 2016 година ще бъде завършено строителството на блока "на специалистите", чрез който Общината ще привлича външни лекари специалисти, като им предоставя безплатни жилища. 

Галерия