karavana1

karavana1

"Борецът" срещу павилионите си сложи каравана пред болницата

правата на средния и дребен бизнес на стотици местни търговци, се е устроил с апетитен обект за кафе и закуски в двора на МБАЛ-Бургас. На това място дълги години никой не можеше да постави никакъв обект.  В партера на хирургическия корпус има само малък магазин за минерална вода, сокове и бонбони и аптека за санитарни материали. 

Димитров е поставил каравана пред Хирургическия корпус, където се извървяват стотици пациенти и близките им, както и медицинския персонал. Там е и спешният център. Според  директора на Териториална дирекция "Изгрев" Пенка Паспалева - Димитров има разрешение за поставяне на преместваем обект от 15 кв.м., колкото е максимума по Наредбата за преместваемите обекти.  Подал е молба и комисията му е разрешила да сложи и маси пред него. Им обаче и фризери, които излизат извън този терен и те са незаконно поставени, уточни Паспалева. За нарушението е сезирана Дирекцията за национален строителен контрол в Бургас, която е издала предписание незаконните фризери да се премахнат. Ако Димитров не направи това доброволно, те ще бъдат отстранени принудително.    

В обекта на Николай Димитров работят три жени. Той е свързан с ток и вода от близко помещение на МБАЛ Бургас, но не е ясно дали има водомер и електромер. Няма задължителната според НАП табела кой е материално отговорното лице и коя фирма стопанисва обекта, няма работно време и категоризация. Освен това около павилиона няма тоалетна, каквото е изискването на РЗИ и ОДБХ. Така клиентите ще трябва да търсят сервизно помещение наоколо, а най-близката сграда е хирургическия корпус. Там обаче има охрана, която не допуска външни лица.

Има и още един странен факт – павилионът на Николай Димитров е в непосредствена близост до хеликоптерната площадка за спешни случаи и не е ясно как пациентите ще бъдат сваляни от летателната машина и превозвани до лечебното заведение, като наоколо ще има разположени и маси.

И това не е единствения му обект. Има павилион в ж.к. „Славейков”, очаква се скоро да открие още 2 нови. Борецът за каузата „един търговец, един обект“ сега показва търговски апетити.   Явно лидерството му в протестите сега му се отплаща като започва да получава апетитни места, до които останалите търговци нямат достъп.