DSC_6725

DSC_6725

Борят се за живота на дете, майка му умря на място

бургаската улица "Батак" № 25. Инцидентът стана тази вечер малко след 18.00 часа. 33-годишната жена се прибрала в жилището заедно с детето си. Минути по-късно скочила през терасата, падайки във вътрешния двор на кооперацията. Сигналът за инцидента подали нейни съседи, които станали свидетели, прибирайки се от работа по това време.

Своевременно районът около местопроизшествието е отцепен от полицейски служители, като е констатирана смъртта на жената. Детето й е откарано в бургаската болница, като по първоначални данни е с тежка черепно-мозъчна травма, разкъсвания на белите дробове, фрактури на лявата ръка и левия крак и множество вътрешни поражения. Бургаските медици извършват животоспасяваща операция на тригодишното момиченце.

При извършения оглед на апартамента, обитаван от 33-годишната рускиня, ключа е открит от вътрешната страна на входната врата.

Жената била семейна, като съпругът работел в Москва и идвал в България епизодично. Рускинята отглеждала сама 3-годишното си момиченце, с което заедно обитавала под наем апартамента на петия етаж в жилищната кооперация от близо 2 години.

Към момента в Пето Районно управление "Полиция" - Бургас се разпитват съседи и познати на загиналата жена, като се уточняват причините за инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство.