Police1

Police1

Братя подават жалба срещу полицай за опит за убийство

Екшънът се разиграл снощи около 18.00 часа в село Ново Паничарево, община Приморско. Двамата братя М.С. и М.С. се прибирали към дома, когато полицай Яни Христов им присветнал отзад, да спрат. "Спрях колата, слязох и отидох при него. Помислих, че иска да ме пита нещо, защото беше с личния си автомобил, не носеше униформа понеже не беше на работа. Той свали предното дясно стъкло и аз се подпрях с ръката, и се наведох да го питам, какво иска. Тогава той ме пита, какво правим. Отговорих му, че се разхождаме с колата на път за дома", разказа единият брат М.С., който е шофирал личния си амтомобил "Фолксваген Поло". В следващият момент полицаят вдига прозореца, дава газ и тръгва назад, като повлича 20-годишния мъж. Брат му, като вижда какво става, скача от "Поло"-то с бухалка в ръка и хуква да му помогне. Спучва стъклото на возилото на Христов, за да го принуди да спре. М.С. успява са се измъкне и двамата братя побятват към колата си. "Полицаят ни подгони с автомобила си и започна да стреля по нас. Произведе около 4-5 изстрела. След стотина метра обаче, колата ни отказа, слязохме и хукнахме да бягаме. Той ни последва с возилото си и продължи да стреля по нас", каза още М.С.

Братята успели да избягат и да се скрият. От съседи по-късно научили, че полицая се прибрал у тях, подкарал камиона си и се върнал на мястото, където те оставили колата си. "Фолксваген"-ът бил потрошен от Христов.

В жабката на колата на братята имало 500 лева. Това било капарото, което дал техен познат, който искал да купи "Фолксваген"-а.

Заради удара с бухалката по личния автомобил на полицая, братята са обявени за издирване. Двамата ще се предадат доброволно в полицията. Преди това обаче са пуснали жалба в прокуратурата и ОДМВР за опит за убийство срещу полицай Христо Янев.