DSC_7469

DSC_7469

БСП откри кампанията си за президент в Бургас бащата на нацията, а вашият глас." Това каза генерал Румен Радев - кандидат за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, на откриване на кампанията в Бургас. Членове и симпатизанти на партията се събраха на площад "Атанас Сиреков" (пред сградата на Общината), за да поздравят генерал Радев и кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова.DSC_7531_1DSC_7436DSC_7407

Преди да се качи на сцената генерал Радев се видя със свои бивши колеги - пилоти от авиобаза "Равнец". Там генерал Радев е прекарал 13 години от кариерата си.
"След четвърт век се озовахме там, откъдето тръгнахме - еднолична авторитарна власт. Това, което стана вчера, потвърди, че в една демократична държава няма разделение на властите, една партия се срасна с държавата и една личност има контрол върху изпълнителната и законодателна власт, има своето влияние в съдебната система. Единственият възможен коректив е президентът. Какво става, ако той е назначен от същата тази власт. Това е големият залог на тези избори. Ще допуснем ли да имаме президент, назначен от тях?", попита от сцената генерал Радев.
Дани Милев, Мариана Попова, "Тоника Домини" пяха на предизборния концерт, воден от Богдан Томов.