DSC_9957

DSC_9957

БСП припознава Кънев за техен депутат

многомандатен избирателен район - Бургас. "Изненадам съм. Явно им харесвам на хората. Те искат да се срещаме с тях и да им говорим просто и обикновено", сподели кандидат-депутатът. "Снощи на срещата в Средец имаше 100 души и видях, че ме припознават за техен депутат. Трябва следващия път да заведа и тъщата, да чуе, какво казват хората за мен", пошегува се той на брифинг с журналисти.

Според него, ще има висока избирателна активност на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 5-ти октомври. "Хората ще отидат да гласуват. Не е ясно, каква ще е конфигурацията в следващия парламент. ГЕРБ няма да може да състави правителство. А ако нямаш 140 депутати, за да правиш реформи, не е нормално да стоиш, като партизанин в парламента и да не можеш едно кафе да изпиеш", коментира ситуацията около 42-то Народно събрание Кънев.

Според него, има проблеми в Бургас и региона, които трябва да обединят всички политически сили. Едният от тях е пътя за Слънчев бряг. 22 млн. лева са необходими само за отчуждителните процедури, които трябва да бъдат направени, за да се започне разширението на пътя. "Абсурдно е да създаваш магистрали, когато най-натовареният път в страната - от летището към Слънчев бряг не можеш да го направиш", категоричен е Кънев.

"С ГЕРБ и с останалите партии трябва да действаме заедно, за да може да се отвори Малко Търново към морето. Трябва да се направи пътя Малко Търново - Царево, сега той е в ужасно състояние. А това не е политическа тема", категоричен е Кънев.

Според него, трябва да се направят и промени, за да може музеите, които са частна държавна собственост да бъдат преобразувани в публична държавна, за да могат да кандидатстват с проекти за европейско финансиране. "Не е нормално музеите в Бургас да бъдат пръснати в три сгради", смята Кънев. Той ще финансира с лични средства издаването на сборник със статии и материали, по които е работила Цоня Дражева. Покойната вече директорка на Регионален бургаски музей остави трайна следа в археологията у нас.