DSC_4124

DSC_4124

БСП с нови председатели в три общини

местните структури на партията. Досега са минали 5 от общо 13 конференции в областта. Направени са 3 номинации в полза на настоящия председател на БСП - Сергей Станишев и 2 в подкрепа на Георги Първанов. Новият лидер на червената партия ще бъде избран на конгрес през май.

В две общини не са направени номинации за национален лидер - Айтос и Созопол.

"30 делегати ще представят партията ни на конгреса в столицата. 28 са квотен принцип като 11 са от Бургас. Депутатът Пенко Атанасов е по право, а Маруся Любчева ще бъде делегиран представител", каза областният лидер на червените в Бургас Атанас Зафиров. Той заедно с Любомир Пантелеев, Маруся Любчева и Георги Димитров (кмет на община Карнобат) са сред номинираните за членове на Националния съвет на БСП.

Тази вечер ще се проведат отчетно-изборните конференции в Поморие и Сунгурларе. В морската община със сигурност ще има нов местен лидер. Утре е конференцията в Малко Търново, в събота в Бургас и Несебър, а в неделя в Руен, Царево и Средец.

Има близо десет номинации за лидер на БСП Бургас - Павел Маринов, Евгений Мосинов, Стоян Колев и други. Досега обаче само един от номинираните е попълнил декларация, че е съгласен да участва в избора. Името му обаче бе запазено в тайна от Зафиров.