P1090794-1

P1090794-1

Бургас домакинства два турнира по конен спорт приключиха вчера и обхващат осветлението на комплекса, вътрешните помещения и санитарните възли, боксовете за конете и останалите съоръжения за езда. Изграден е и един нов тренировъчен манеж с размери 30 на 40 метра. Инвестицията е в размер на 35 хиляди лева, осигурени от бюджета за спорт на Община Бургас.

Реконструкцията бе извършена броени дни преди началото на квалификацията за държавно първенство по конен спорт, която ще се проведе на 4-ти и 5-ти август.

На 11-12 август ще се проведе открит турнир за купа "Бургас". Организатори са Община Бургас, Българска федерация по конен спорт, както и клубовете по конен спорт "Черноморец", "Кан Крум", "Кубар". Досега за участие в него са се записали над 120 участника. Заради интереса към него и осигуряване на нужните условия на конете и състезателите от Гърция са доставени 65 преносими бокса. Наградният фонд на турнира е с размер 12 000 лева. Осигурени са и допълнителни спонсори. Организаторите обещават водещият на събитието да е много популярен и забавен.

Конните състезания в Бургас са известни с това, че заради отличната осветителна система могат и се провеждат в тъмната и по-хладна част на денонощието. Така се осигурява по-голям комфорт както на участниците с техните животни, така и на публиката.