Събитието има за цел да представи последните тенденции и нови технологии в областта на енергийната ефективност на сградите. Снимката е илюстративна

Събитието има за цел да представи последните тенденции и нови технологии в областта на енергийната ефективност на сградите. Снимката е илюстративна

Национална конференция и изложение под надслов "Нулевоенергийните сгради: Бъдещето е сега!" ще се проведе от 31-ви май до 2-ри юни в експозиционен център "Флора" - Бургас. Форумът се организира от Центъра за енергийна ефективност "ЕнЕфект" и Общинската мрежа за енергийна ефективност "ЕкоЕнергия".

Събитието има за цел да представи последните тенденции и нови технологии в областта на енергийната ефективност на сградите. Ще бъдат обсъждани важни теми, свързани с енергийната ефективност, а сред поканените са специалисти в областта от страната и чужбина.

От 31-ви май до 2-ри юни в Бургас ще се обсъждат важни теми, свързани с енергийната ефективност, а на събитието ще присъстват специалисти от страната и чужбина.

Първият ден от конференцията ще бъде посветен на развитието на знания и умения за енергийна ефективност на сградите, като участниците ще могат да се запознаят с актуални обучителни схеми и образователни възможности, а програмата за деня ще приключи с открита дискусия за развиването на система за продължаваща професионална квалификация.

Финансирането на нулевоенергийни сгради и сградно обновяване ще бъде във фокуса на поредната кръгла маса за финансиране на инвестиции в енергийна ефективност в България, която ще се проведе през втория ден, 1-ви юни. В две последователни специализирани сесии ще се дискутират въпроси, свързани с преминаването към съфинансиране от страна на собствениците при изпълнението на националните програми за сградно обновяване и съществуващите финансови механизми.

Централната тема за третия ден на конференцията е ролята на местните власти за изпълнението на европейските и национални политики за климат и енергетика, като в програмата е предвиден и специализиран семинар за финансиране на общински инвестиции в енергийна ефективност с участието на представители на Европейската инвестиционна банка.

Програмата включва и демонстрации на нови технологии, консултации със специалисти и игри за най-малките на 1-ви юни са основна част на конференцията и изложението.

Организаторите от "ЕнЕфект" ще ви покажат на живо и първата в България нулевоенергийна каравана.