LekaA

LekaA

Бургас е готов за Европейското по лека атлетика през 2019 г. - Хансйорг Вирц. Вирц връчи на Николов плакет на ЕАА за заслуги към развитието на леката атлетика.

"Залата, която започваме да строим ще бъде един истински дом за леката атлетика, направен по всички световни изисквания. Ще се радвам да получим вашата подкрепа, за да се сбъдне мечтата ни Бургас да приеме Европейското първенство в зала през 2019-а", каза Димитър Николов. Президентът на ЕАА благодари на Николов за подкрепата, която оказва на леката атлетика и за уникалната зала, която ще се строи в града.

Вирц също така отбеляза, че Бургас е първият град в историята на атлетиката на Стария континент, който толкова рано обявява своята кандидатура за такъв голям форум. "Радвам се, че и Българската федерация по лека атлетика подкрепя с всички средства Бургас в това трудно начинание. Чест е за нас, че тук е и спортният министър на България и аз искам да го посъветвам да инвестира в българската федерация, защото тя е една от най-активните в Европа", каза президентът на ЕАА.

Бургас ще получи пълно съдействие от българската федерация. Залата в града ще бъде готова през 2015 г и година по-късно ще приеме Балканиадата за мъже и жени. В годините от 2016 до 2018 г с нея Бургас ще е домакин на силни международни турнири по лека атлетика.