DSC_0757-1

DSC_0757-1

Бургас събира най-добрите състезатели по кайт сърф "Черноморец" - Бургас. Състезанието ще определи и окончателния състав на националния отбор на България за Световното първенство в Сардиния през октомври на новия олимпийски клас. По време на състезанието ще бъде организиран и семинар за всички състезатели с участието на проф. Камен Фильов - председател на комисията по уиндсърф и кайтбординг към ISAF и български кайтбордисти, които тренират и се състезават в САЩ и взеха участие на Северноамериканския шампионат по кайт сърф.

Кайтърите от "Черноморец Бургас" се представиха отлично завършилата регата "Корал Приморско 2012". В нея участваха над 30 състезатели от всички ветроходни клубове в страната, които развиват кайт сърф. Състезанието беше и втори кръг от Републиканското първенство в дисциплината course race на България. Много силно се представиха състезателите на "Черноморец Бургас" Станислав Сиромахов, който спечели три от гонките, но с минимална разлика остана на второто място. Третото място с много добро каране спечели представителят на клуба Борис Червенков, а Мартин Илиев остана на призовото 6 място. Мартин Грозев се класира 9 -ти.
В другата дисциплина "hang time" - скокове във въздуха -  Христо Сиромахов остана пети, шести се класира Димитър Балабанов, а Мартин Илиев - 8-ми. Най малък участник на състезанието беше 9 годишния - Валтес Стоянов от "Черноморец Бургас".