UEFA

UEFA

Бургаската "Звездичка" влезе в УЕФА

хората на Мишел Платини са се убедили в широко масовата дейност на клуба, в който тренират общо около хиляда момичета и момчета на възраст между три десет годинки. Одобряват се проведените с днешна дата турнири и методиката на обучение в учебните заведения и не на последно място силно социалната политика на "Звездичка". По покана на Българския футболен съюз, председателя и главен треньор на бургазлии Петър Алексиев бе на едноседмичен международен семинар в Молдова, Германия и Австрия в чиито страни бил почерпен ценен опит с други водещи школи от Стария континент.

"Звездичка" е била единствената представителка на Източна България в спортния форум, а на Западна - столичните "Лъвчета". Гарантирано е включването в най-креативните програми на УЕФА за развитие на детския футбол в съчетание с най- добрата визия и подход за работа с подрастващи и развиване на масов спорт. Личното си съдействие обещал образователния директор на евроцентрала Франк Лудолф. "За мен бе удоволствие да почерпя опит и да бъдем сравнявани с школи като "Милан", "Ювентус", "Лацио" чиито представители също одобряват работата ни в Бургас с малките. Сами знаете с какъв финансов ресурс разполагат тези отбори, а ние сме със скромен. Иначе те също бяха на семинара и участвахме с много други водещи школи активно в програмите подготвени от домакините в съответните градове", каза Алексиев и допълва, че имало многократни запитвания дали през това лято може да се организира край родното море международен турнир с участието на изветни отбори от Европа и Азия. Част от предметните награди се обещават от европейската футболна централа но останалото като организация и гарантиране на бюджета е за сметка на "Звездичка", която няма една година още активна дейност и е химерно да си позволи това удоволствие без външна помощ. В Тераспол с българската делегация се е видял вратаря Владислав Стоянов който също е очарован, че в Бургас където той дълго време игра с успех се случват позитивни неща с най-малките футболисти. Турнирите на местно ниво на "Звездичка" са неизменна част от спортния календар на морската община.

От 28-ми април до 13-ти май включително ще се проведе нов масов турнир на открити терени този път, включващ в себе си шест квалификации и финален етап на който присъствие е потвърдил министър Свилен Нейков. Децата ще бъдат облечени от главата до петите с пъстра и в различна цветова гама екипировка, платена и дарена от клуба и спонсори за нуждите на общинските детски градини, а стойността на благородния жест е двайсет хиляди лева.