Ivanov

Ivanov

Бургаски депутат иска да закрият КЗД

и тя да бъде закрита незабавно В отворено писмо, изпратено до медиите

днес, двамата мотивират искането си. Те призовават "Народното събрание и управляващата партия ГЕРБ най-сетне да преосмислят позицията си и да закрият тази безплодна и често дублираща функциите на независимата съдебна власт паразитна структура, издържана с милионите на българския данъкоплатец".

"С последното си решение обаче КЗД постигна нови сияйни върхове на глупостта. Глупост, която е не само смешна, но и опасна за нас, българите. На мушката на КЗД са попаднали най-големите български класици, които според  "експертите по толерантност" на КЗД са написали текстове, внушаващи религиозна и етническа омраза. Нашите класици едва ли не са виновни за създаването на такива настроения у българските деца. Нарочените автори са Елин Пелин, Христо Ботев, Георги Райчев, Ангел Каралийчев с разказа "Майчина сълза"...

Решението на КЗК натрапва изводът, че ние, българите, трябва да променим не само учебниците си, но и да пренапишем историята си, като премълчим или подменим факти от нея. Настойчиво се прокарва "препоръката"  учебниците да се преработят в "стандарта за интеркултурно образование" и "съвременен дух на етническа толерантност".  Какво разбират в КЗД под това определение е лесно да се види дори само от един пример в аналитичния доклад по признак "етническа толерантност". В него настоятелно се препоръчва всички лица от „негро-австралоидна раса“ да не бъдат наричани в българските учебници "негри", а… афроамериканци!

Ние, българите, никога не сме имали чернокожи роби в плантациите си, но за разлика от "експертите" на КЗД знаем, че негроидната раса произхожда от Африка. И в огромната си част живее именно там, а не в Америка. Следователно е нелепо да наричаме нейните представители  по целия свят "афроАМЕРИКАНЦИ". Знаем също, че не може да съществува понятие "Свинкс - скулптура", както е написано на страница 23 в решението на КЗД. За сведение на "защитниците от дискриминация": Думата "сфинкс" не произхожда от думата "свиня" и се пише с "ф". В забравили историята си свине, гледащи само в копанката си, искат да ни превърнат именно от КЗД", се казва в декларацията на независимите депутати - Стоян Иванов и Кирил Гумненов.