tea_penkova

tea_penkova

Бургаският женски футбол с нов спонсор който се проведе навръх студентския празник в спортна зала "Младост". Събитието бе част от спортната програма на Община Бургас, посветена на празника на града – Никулден и се проведе със съдействието на Български футболен съюз.  

Участие в турнира взеха 4 отбора от Бургас, Пловдив, Варна и Стара Загора, които играха по системата всеки срещу всеки. Момичетата от "Бургус лейдис клуб" се класираха на първо място в турнира, като не допуснаха загуба в нито една от срещите си. На второ място се наредиха представителките на Пловдив, следвани от Варна и Стара Загора.futbol1

"Изключително съм доволна от представянето на нашите момичета, които не допуснаха нито един гол във вратата ни през целия турнир", каза треньорката на бургазлийки Гергана Видова. Тя допълни, че основната цел на "Бургус лейдис клуб" е да докаже, че футболът не е само мъжки спорт. Най-добре представилата се състезателка в турнира също е част от бургаския отбор – Теа Пенкова, която реализира 15 попадения в противниковите врати.