Празничният брой на вестника е изработен от учениците от V б клас. Снимка ОУ Найден Геров

Празничният брой на вестника е изработен от учениците от V б клас. Снимка ОУ Найден Геров

Бургаското основно училище "Найден Геров" с празничен брой на вестник "Училищникъ". Поводът е патронният празник на школото, което тази година става на 97 г. Той ще бъде отбелязан със серия от събития, които започнаха днес. Вестникът бе представен от ученици от V "б" клас.

На страниците на вестника е отпечатано поздравление от кмета на Община Бургас Димитър Николов за празника на училището. Директорът на учебното заведение Лазар Налбантов в интервю отговаря на въпросите на учениците и обяснява кои са му били любимите предмети. В обширен материал възпитаничката на ОУ "Найден Геров" Моника Димитрова споделя своите спомени за училищния живот и любимите си учители. В момента тя работи с научен екип във Великобритания, който проучва лечението на мозъчни тумори.

Във вестника със снимки са отбелязани успехите на математици и спортисти от училището.

За издаването на вестник "Училищникъ" учениците от V "б" клас получиха подкрепа от класния си ръководител г-жа Диляна Михайлова, от г-жа Тодорка Динева - учител по информационни технологии и г-жа Дарина Стоянова - учител по история и цивилизации.