DSC_7680

DSC_7680

Бургазлии бесни! 50 минути на опашка за карта

Заради 6-те почивни дни, касите в Транспортна къща не работиха. Днес от сутринта се извиха опашки пред къщата, която се намира на улица "Александровска" от ученици, работещи и пенсионери, за да си подновят месечните карти за транспорт. "Днес съм излязла по-рано от работа, за да дойда да си купя карта. Наложи се да чакам 50 минути, да бъда обслужена", сподели разгневена бургазлийка пред репортер на Черноморие. Жената опитала да си купи карта преди началото на ваканцията, 

DSC_7684но в Транспортна къща й отказали. Заради промените, направени от ръководството на общинската фирма, картите за линиите могат да се купуват максимум 1 ден преди изтичането на скора. Ако картата изтича в понеделник, например и денят се пада почивен, пътникът не може да си купи карта в петък. Трябва да изчака първия работен ден след празника. След като съкратиха срока за издаване на карти, общинската фирма допълнително затрудни клиентите си.

Десетки бургазлии, въпреки че чакаха на опашка повече от час, не успяха да си купят карти днес. Транспортната фирма работи до 19.00 часа. А голяма част от желаещите да сменят картите си, останаха навън след края на работно време.

Дълги опашки се извиха днес и в пощите, заради изплащане на пенсиите и плащането на сметки за ток, вода, интернет и телефон. Опашки имаше в банките, институциите и пред гишетата за изпращане на писма и пощенски пратки.