georgi_bazotev

georgi_bazotev

Бургазлия оглави федерацията по конен спорт за Южна България

по конен спорт за Южна България. Това стана по време на провелото се в края на ноември отчетно-изборното събрание на федерацията, в което участваха 62 от общо 75 клуба в България, имащи право на глас.

"Регионалният управител е със статут на представител на федерацията в своя регион. Основните му ангажименти са свързани с пригодността на конните бази за безопасно провеждане на спортни мероприятия, решаване на проблеми на клубовете в региона, подобряване взаимодействието между местните общински и административни органи и спортните сдружения, както и отговорност към рекламната и цялостната маркетингова политика на конната спортна дейност в Южна България", обясни бъдещите си ангажименти Георги Базотев. 

По време на събранието делегатите избраха ново ръководство на Българската федерация по конен спорт. Дългогодишният ген. секретар д-р Крум Рашков, който бе начело на конния спорт цели 32 години, се оттегли от поста, но не и от живота на федерацията.  Той бе избран за зам.-председател и като такъв ще продължи да защитава интересите на конния спорт, както на национални, така и на Европейски и Световни форуми.

Желанието за положително развитие на конния спорт в България се изрази в наличието на 4-ма кандидати за поста ген.-секретар на федерацията. Голямата борба на идеи и визии за бъдещето бе между 2-мата приятели на бургаския конен спорт - Теодор Шейтанов и Светлозар Касчиев. Касчиев бе основен консултант при изграждането на конна база "Перк Езерото" - Бургас и член на ККС "Кан Крум". Теодор Шейтанов пък е постоянен консултант на бургаския клуб и на августовските турнири по конен спорт, които се провеждат ежегодно в морския град. След трикратно гласуване за ген.-секретар на Българската федерация по конен спорт бе постигнато достатъчно болшинство и бе  избран Теодор Шейтанов.