Бургазлии плащат без лихва задължения към "Топлофикация"

Безлихвеното погасяване на старите задължения може да стане от 1 до 31 октомври. Дружеството няма да събира законната лихва, начислявана до окончателното изплащане на задължението, и от абонатите със започната съдебна процедура, ако в посочения срок заплатят наведнъж задълженията си, включително присъдените от съда вземания (съдебна такса, главница, лихви към датата на започване на съдебното дело).

 

"Топлофикация" Бургас не е безучастна към финансовите проблеми на  клиентите си, предизвикани от задълбочаващата се икономическа криза. Дружеството отчита затрудненията на една голяма част от потребителите да заплащат просрочени задължения. От друга страна събирането на тези вземания е допълнителна тежест за производителя на топлоенергия. Въпреки загубите, които ще претърпи, компанията прави този жест, за да покаже още веднъж обществено отговорното си отношение към своите абонати, да стимулира неизрядните клиенти и да ги улесни при изплащането на старите задължения.

Старите си задължения с опростени лихви клиентите на бургаската топлофикация ще могат да погасяват на касите на дружеството в комплексите - "Славейков, "Лазур" и "Изгрев". Приспаданията няма да се извършват на касите на Български пощи или плащания по банков път, уточняват от Топлофикация.