Бургазлии посрещнаха Възкресение Христово. Вързаха великденски люлки за здраве След като се поздравиха с "Христос Воскресе", миряните обиколиха двора на църквата три пъти. Най-ревностните останаха и след това на продължилата литургия. Представители на Общинска полиция и ОД на МВР дежуряха вечерта около църквите, за да се предотврати евентуален инцидент.

От рано сутринта на днешния празник бе огласен двора на Етнографския музей. Там традиционно се подрежда великденска трапеза с козунаци и боядисани яйца. На празника в музея тази година бяха поканени деца от социалния дом "Ронкали", за които бяха приготвени козунаци. Събралите се на празника се чукнаха с яйца за здраве и за да видят на кого яйцето ще се окаже най-здраво.

Децата се залюляха и на великденската люлка, украсена с лаврови клонки и цветя. Народни песни радваха празнуващите, които на финала се заловиха на кръшно българско хоро.

Празнични хора се виеха и на терасата на културен център "Морско казино", където танцува ансамбъл "Странджа", в парк "Изгрев", където за настроението на всички се погрижиха танцьорите от ансамбъл "Атанас Манчев".