DSC_4002

DSC_4002

Бургазлийка втора в Европа на състезание по брейк

Фестивалът е най-престижния форум за брейк танц в Европа и един от най-престижните в света.  В състезанието могат да участват само поканени от организаторите танцьори с високи постижения в брейк танца.   Queen Mary взе участие в надпреварата на осемте най-добри брейк момичета в света.

Нейни съпернички бяха танцьорки от Франция, Япония, Испания, Англия, Ирландия и Русия . Състезанието на брейк момичетата се проведе в индивидуално надиграване.  Queen Mary беше най-младата участничка в групата на професионалните брейк танцьорки. На финала тя се състезава с представителката на Япония – AYUMI.

Треньор на Мари е Христо Андонов – Черния от брейк клуб "Бляк Стайл".

"Подготовката на Мари за състезанието беше тежка, но даде отлични резултати", заяви Черния. "Тя впечатли както публиката, така и журито с перфектната си подготовка и изпълнение и се превърна в откритието на фестивала. Състезанието продължи 6 часа. В 4 от тях, коментаторите на състезанието говориха за Мари", каза още той.

Титлата от "Hip Opsession" e с изключителна стойност за българския брейк танц. Състезанието е форум на най-добрите професионални брейк танцьори в света.

Журито на състезанието включваше международни звезди в областта на Брейк танца от Финландия, Съединените Щати, Франция и Русия.

През 2011 год. Мари стана световна шампионка по Брейк за аматьори на световното първенство по хип-хоп в градГрац, Австрия.

Снимка Лина Главинова