IMG_2254

IMG_2254

Царево събира 50 фолклорни състава от Европа

организира от народно читалище "Георги Кондолов 1914", с подкрепа на общината. Официалното откриване ще бъде от 19.00 часа на 21 юни на лятната централна сцена. Фестивалът се провежда ежегодно в края на юни в Царево. Има за цел да представи фолклорната музика и танц на България и други страни по света в цялото си видово, жанрово и етно-културно многообразие.

Три дни на летните сцени в града ще се изявят над 50 фолклорни певчески и танцови състави, индивидуални изпълнители и международни ансамбли от Сърбия, Полша, Украйна, Буларус, Латвия и България.

Журито тази година е с Председател маестро Димитър Колев - композитор и диригент и членове Дамян Дамянов - хореограф, Марин Маринов - представител на музикална компания и Златка Ставрева - странджанска народна певица, които ще оценяват качествата на изпълнителите.

Всеки състав ще получи диплом и специална статуетка, а индивидуалните изпълнители ще получат медали. Най-добрите ще получат наградата на кмета на Община Царево, наградата на народно читалище "Георги Кондолов 1914", наградата на тв "Сънрайз мюзик" и наградата на Организационния комитет на фестивала. Вторият ден на фестивала ще започне в 17.30 часа, а третият и последен в 10.00 часа, след което ще бъде награждаването на участниците.