DSCN3569-1

DSCN3569-1

"Черноморец" пак громи във водната топка от убедителни, за което красноречиво говорят резултатите. Записаните от тях разгромни победи за пореден път потвърдиха мнението на специалистите, че мястото на отбора изобщо не е било в "Б" група. В това лично се убеди и председателят на Българска федерация по водна топка Андрей Андреев, който изгледа част от мачовете на басейн "Флора" в Бургас. 

Както е известно "Черноморец", който покри нормативите и спечели право да играе в "А" група, бе изваден по безпрецедентен начин от борбата за медалите в първата шестица. Изпратеното от клуба протестно писмо до федерацията за ощетяването на отбора остана като "глас в пустиня". Полученият ефект от завършилия сезон в първенството -съмнителен. 
Срещу далеч по-слабите си съперници бургаските ватерполисти изглеждаха като титани във водната топка. Резултатите от срещите можеха да имат още по-впечатляващо голово изражение, но домакините се смилиха и в по-голямата част от игровото време старши треньорът Петър Йонов даде поле за изява на резервите. Но дори и най-малките показаха далеч по-висока класа и бързина, като в последния мач от турнира те победиха с 12:7 отбора на "Арда 2008" /Кърджали/. "Черноморец" се справи с лекота и срещу останалите тимове в групата. Бургазлии преминаха като тайфун през КВТ "Ботев" /Враца/- 21:1, "Арда Уникум" /Кърджали/- 24:4 и "Ботев 2000" /Враца/- 20:3. Останалите срещи завършиха при резултати: "Арда 2008"-КВТ "Ботев"-8:6, "Ботев 2000"-"Арда Уникум"-5:5, "Арда 2008"-"Ботев 2000"-5:5, КВТ "Ботев"-"Ботев 2000"- 6:5, КВТ "Ботев"- "Арда 2008"-7:13, "Арда Уникум"- КВТ "Ботев"- 9:7. 
Поради липса на финансови средства от участие в последния кръг на турнира се отказа КПС "Ботев".
Съставът на "Черноморец"-момчета: Георги Ненов, Петър Мматев, Филип Славов, Жоро Балабанов, Калоян Димитров, Стоян Вангелов, Слав Славов, Белослав Желязков, Пламен Йорданов, Иван Николов, Николай Тодоров, Константин Гаров, Михаил Колев, Иван Янков.