"Черноморец-Поморие" ще тренира при домашни условия

Младият тим се събра на стадион "Лазур", където не може да се тренира, защото е в ход подмяна на изкуствената трева с естествена. Петите в есенното класиране на Източна "Б" група проведоха първото си занимание в Поморие. Освен на своя стадион,  младият тим ще се готви през зимата и в околностите на бургаските Минерални бани. Гористата местност предлага  отлични условия за бегова работа.

 

Петър Хубчев изведе на първата тренировка днес група от 23-ма футболисти. Сред тях имаше 6 нови имена. От "Етър" са привлечени Емил Копаранов и Тодорин Димитров, който игра при "болярите" като преотстъпен от "Черноморец-Бургас". Станимир Митев идва от "Несебър", а от школата на "акулите" са взети юношите Крум Стоянов, Живко Петков и Антон Иванов.

Поморийските "акули" се разделиха вече с Петър Колев, чийто договор изтече. На Жулиен Парушев, Георги Алексиев, Пламен Димитров и Радион Фалаков е предложено да бъдат преотстъпени на други отбори, но ако не приемат, ще останат да тренират с отбора.

Заради сериозни контузии, получени през есента, от наличния потенциал липсват Васил Калоянов и Христо Лемперов.

Има вероятност някои от възпитаниците на Хубчев да преминат в "Черноморец-Бургас", ако от щабът на елитния клуб пожелаят това в хода на зимната подготовка.

Всички уредени до момента зимни контроли ще се играят в Поморие. Пръв съперник ще бъде четвъртодивизионният тим на "Русокастро" на 16 януари. На 10 февруари е уговорена проверка със "Сливен", на 13 февруари с "Несебър" и на 20 февруари с "Волов" /Шн/. Търси се противник за свободната дата 6 февруари.

"Доволен съм от работата на момчетата през есенния полусезон. Индивидуално не мога да отлича никой. Просто показахме, че отборът е добър. Чака ни обаче още много труд, за да защитим похвалите на специалистите", заяви старши треньорът на поморийските "акули".