Cher130

Cher130

"Черноморец" си тръгна с точка от Враца

, с оглед на това, че владееше инициативата през целия двубой.

Първото полувреме премина в не толкова високо темпо от страна и на двата отбора. Липсваха положения и пред двете врати. Въпреки това, към края на първата част гостите от Бургас на два пъти имаха възможност да открият резултата, но липса на концентрация в завършващата фаза не им позволи да го направят.

Второто полувреме започна доста по-активно за черноморци и още в първите минути Анисе отправи опасен удар, който мина на сантиметри от страничната греда. Последва натиск на гостите, които всячески търсеха попадението, но нещата така и не се получаваха. Въпреки тоталната доминация на "акулите" до края на срещата, резултатът остана 0:0. Пропуски през втората част направиха Жужу, Георги Андонов и Анисе.

Със спечелената точка отборът на "Черноморец-Бургас" остава на трето място с актив от 22 точки.

"През всичките 90 минути тотално доминирахме над отбора на "Ботев". Срещнахме една доста сгъстена защита и не особено добър терен за игра и оттам може би дойде проблемът с реализирането на гола. Една от причините за тези няколко фрапантни пропуска, които направихме е може би и липсата на концентрация. Макар че подходихме отговорно и се старахме, имаше и доста брак в играта ни, най-вече от техническо естество. Опитахме се да бъдем по-активния отбор през всичките 90 минути и мисля, че успяхме. Въпреки това ние сме отбора, който повече трябва да съжалява, че не спечелихме днес", коментира на пресконференцията след двубоя един от помощник треньорите на "Черноморец-Бургас" - Петър Колев.