Очаква конференцията на червените да премине доста бурно. Снимки Черноморие-бг

Очаква конференцията на червените да премине доста бурно. Снимки Черноморие-бг

БСП в Бургас ще избира общински председател днес. 230 са делегатите на Отчетно-изборната конфиренция, която ще се проведе в драматичен театър "Адриана Будевска". Те ще трябва да избират между четирима номинирани за поста, да определят хората, които ще влязат в Общинския съвет на БСП - Бургас и да излъчат делегати за конгреса на партията, който ще се проведе в София. Номинирани за лидерския пост са настоящият председател  на БСП - Бургас - Живко Господинов, съветниците - Йордан Георгиев и Стоян Коларов, както и Женя Илиева. Те са попълнили декларация, че искатда участват в избора.

Ден преди конференция до медиите бе разпространено писмо с бюлетина със зачеркнати имена на номинирани, за които трябва да се гласува на вота днес. Според изпращача на писмото, който е анонимен, има вътрешен опит да се фалшифицират изборите днес.

Във форума ще участват Атанас Зафиров, който наскоро оглави отдел "Организация и териториална координация" в БСП, народните представители - Николай Тишев, Димитър Стоянов, общинските съветници и други.

Галерия