DSC_7702

DSC_7702

Червенокръстци с отличия за 8 май организация от Бургас и региона. И този път ръководството на Областния съвет на БЧК оцени своите заслужили деятели и доброволци, работили през 2013-та година за благородната кауза. С решение на Националния съвет на БЧК бяха наградени 17-те човека. Отличия, бяха връчени на тържествената церемония днес по обяд.DSC_7705

Стефан Георгиев и Станко Станков получиха значката "Млад отличник на БЧК". Трима пък бяха наградени със званието "Заслужил деятел на БЧК", още 9 отличници на червенокръстката организация. Със значка "Водно спасяване" - златна, сребърна и бронзова се окичиха наши спасители. В момента на Областната Бургаска червенокръстна организация членуват 5 250 човека, 230 млади членове на БЧК и 250 добрволци, каза Виолета Радева - секретар на Областния съвет на БЧК.
"БЧК е една добра кауза.Самата идея разни хора, с различни професии и възраст да членуват е добро", допълни Радева.Тя не скри че хората от Бургас, както и от другите градове в региона, където има седалища на БЧК идват да се обучават и стават мисионери на каузата. А нашите млади членове- учениците, след завършване на средното си образование, оставайки да учат в чужбина, също членуват в техния червен кръст , допълни Радева.