DSC_6761

DSC_6761

Четирима мъже се удавиха при мъртво вълнение

подаден сигнал за удавник. Смъртта е констатирана от екип на Центъра за спешна медицинска помощ в Созопол. Трупът на мъжа е откаран за аутопсия в МБАЛ Бургас.

Същият ден, но към 17.00 часа, в РПУ Созопол е получен сигнал за давещ в морето в района на разкопките до Старото училище. 22-годишният И.С. скочил от скалите в морето и около 20 минути правил опити да изплува. Изведнъж тялото му изчезнало във водата и било намерено на следващия ден в залива на Градския плаж на Созопол.

Жертва на мъртвото вълнение стана и унгарски турист. 47-годишният Й.Й. от град Мишхолц се удавил в морето пред хотел "Бургас" в Слънчев бряг. Мъжът пристигнал на почивка у нас като неорганизиран турист и отседнал н хотел "Дюн резиденс". В злополучния ден унгарецът влязъл да се къпе при бурно море и липсващи спасители на плажа. Инцидентът е станал след 18.30 часа. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в бургаската болница.

Вчера около 14.30 часа смъртта си в морето е намерил и 49-годишен софиянец. К.Т. се удавил на плаж "Вромос" край Черноморец. Зоната е неохраняема и къпането там е забранено.