Сериозно пострадали при катастрофите няма. Снимка Архив Черноморие-БГ

Сериозно пострадали при катастрофите няма. Снимка Архив Черноморие-БГ

Четири катастрофи са станали в Бургас и региона за по-малко от час, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Първата е станала в 7.30 часа на около един километър от разклона за село Съдиево. Три леки автомобила - "Опел астра", "Мерцедес С 220" и "Форд фокус" се удрят един в друг. Причина за инцидента е спиране на първия автомобил и недостатъчна дистанция между него и следващия го "Мерцедес", в който се блъска "Форд"-а. От пътния инцидент в болницата са откарани водачката на "Мерцедес"-а и нейната спътница, които по първоначални данни не са сериозно пострадали.

Десет минути по-късно по пътя Бургас - Маринка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътната мантинела, лек автомобил "Пежо 405", с бургаска регистрация, в който са пътували трима души. И тримата са откарани към бургаската Шокова зала, като са били контактни и в относително добро здравословно състояние. Към момента се уточнява получените от катастрофата телесни повреди.

Към 08.48 часа на кръстовището на бургаските улици "Христо Ботев" и "Македония" лек автомобил "Фиат Пунто" се блъска с "Пежо 206". При удара са нанесени единствено материални щети. Двамата водачи са се споразумели за вината и са подписали двустранен протокол.

Подобна е и катастрофата в село Ветрен, в складова база "Врънгови", възникнала между товарен автомобил "Пежо партнер", с бургаска регистрация и товарен автомобил, с хасковска регистрация, от която също са настъпили единствено материални щети.