DSC_1312

DSC_1312

Чиновник звъни на шефовете на РИО да си подадат оставката

в страната да си подадат оставката. На всеки един по отделно е обяснено, че като си подпише молбата за доброволно напускане ще получи като обезщетение 6 работни заплати. Това заяви днес областният лидер и депутат от ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев. "Не съм съгласен, като данъкоплатец, моите пари да се харчат по този начин. Не знам, колко е заплатата на един началник, но си представям за каква сума може да става въпрос. Ако някой не си върши работата, има инспекторат, да се направи проверка", коментира Бойчев. По думите му такова обаждане е получила и Виолета Илиева - настоящ началник на РИО в Бургас.

DSC_9451

Илиева бе назначена на поста по време на управлението на ГЕРБ. Тогавашната шефка на Инспектората - доц. Таня Борисова бе освободена с мотив: несправяне със служебните задължения". Заповедта й бе подписана на 29-ти юни 2010 година. Борисова я обжалва. Върховният административен съд я възстанови като шеф на Регионалния инспекторат по образование на 10-ти май 2012 г. Няколко дни по-късно тя получи заповедта си за назначаване на работа в Инспектората и след това сама написа молба за напускане, но доволна от решението на съда.

В момента Виолета Илиева, която продължава да изпълнява длъжността началник на РИО, е в болнични. Тя е и общински съветник от ГЕРБ.