DSC_2307

DSC_2307

Член на АБВ - Бургас призна: Има разцепление обаче не е между Петко Иванов и Антон Коджабашев, които са членове на Изпълнителния съвет на партията, уточни Цветкова. Иванов беше председател на Областния предизборен щаб на АБВ по време на кампанията за избор на депутати за 43-то Народно събрание във Втори многомандатен избирателен район. На конференция на 14-ти декември 2014 г. Коджабашев е избран в групата, която трябва да организира и проведе общинските конференции и да направи подоготовката за областната. Твърдят хора близко до него.

На 11-ти януари е проведена конференция в Бургас, на която е избран Георги Бинев за председател на структурата в морската община. Информацията беше разпространена до медиите от Иван Киров - един от активистите на АБВ.
"Нито един от хората, които участвахме активно в предизборната кампания и сме членове на АБВ не бяхме поканени да участваме в конференцията на 11-ти януари т.г. Хората, които са я свикали и провели се опитват да ни игнорират. Досега Петко Иванов и ние си мълчахме, за да не настройваме хората, които са симпатизанти на партията. Но ще вземем отношение, след като чуем решението на централното ръководство и на председателя Георги Първанов по отношение на направения избор", допълни Цветкова.
До този момент няма официално становище от централата на АБВ дали избора на общинско ръководство в Бургас е легитимен или не.