Църквите в Черноморец и Созопол със свето миро Манната изтича от светите мощи на Николай Чудотворец, погребан в италианския град Бари в едноименната църква. На тържественото поднасяне на мирото присъстваха министърът на българите в чужбина Божидар Димитров и кметовете на Созопол и Черноморец – Панайот Рейзи и Добри Добрев.

Гребенаров получи свещенните стъкленици лично от премиера Бойко Борисов със заръката да бъдат дарени на двата храма в Бургаска област, третата стъкленица с мирото на свтеца самият премиер донесе в Бургас.

Всяка година на 9 май, деня на погребението на Свети Николай Чудотворец, от херметично изградения му саркофаг изтича във вид на роса свето миро, което се събира с пера от монасите. Още от древността то има чудодейна и лечебна сила и се подарява в особени стъкленици със средновековна форма, запечатани с червен восък и украсени с пискюл и икона на Свети Николай Чудотворец, обикновено на храмове, които носят името на светеца по цял свят.

"Изключително щастлив съм, че именно на мен се падна честта да донеса светите мощи в област Бургас. Те идват за първи път в България и няма друг храм в страната, където могат да се видят, това е признание за целия бургаски регион",каза Константин  Гребенаров.