DSC_0291

DSC_0291

Далавери в ОбС. Гласуват с таблета на Дражев

един от групата гласува от таблета на колегата им Георги Дражев (на снимката вляво), докато той беше извън залата. Д-р Антонио Душепеев от ГЕРБ попита как се отчита гласа на Дражев, след като той не е гласувал. Председателят Костантин Луков го реплекира: "Д-р Душепеев може да направите процедурно предложение да се прегласува докладната". "Аз само питам", отвърна Душепеев.

Луков изрази предположение, че копчето на таблета на Дражев е натиснато от колега, който стои до него.

"Искам наказание за гласуване с чужд таблет спрямо Валентин Касабов. Как иначе ще излезе на таблото гласа на Дражев при положение, че той не е в залата", заяви Димитър Людиев водач на групата на ГЕРБ в ОбС.DSC_4280

"Искате толерантност, но вие не я проявявате. Не съм разследващ полицай, защото ако бях щях да разбера кой е гласувал от таблета. Моля, всички общински съветници да спазват правилата и да не гласуват от чужд таблет", обърна се Луков (на втората снимка в средата) към групата на НФСБ.

Касабов взе думата за реплика. "Г-н председател, правя процедура да накажете Людиев, който изрича откровени лъжи. Той да не би да има ясновидски способности, защото не сме забелязали. Или пък гледа на карти "Таро"? Как реши, че аз съм гласувал", заяви Касабов.

"Ако имате съвест, спазвайте правилата", намеси се отново Луков.

В разгара на спора в залата влезе и Георги Дражев и предложи докладната да се прегласува. "Идеята беше да се прегласува, докато вие сте навън, а не след като се върнахте", реплекира го Луков.