Даниела Божинова се явявя под номер 3 в листата на коалицията за народни представители във Втори МИР - Бургас. Снимки Черноморие-бг

Даниела Божинова се явявя под номер 3 в листата на коалицията за народни представители във Втори МИР - Бургас. Снимки Черноморие-бг

"Още от първото ни явяване на избори след нашето основаване през 2008 г. ние  в "Зелено движение" сме държали на това вътрешно правило – никакви кандидати с принадлежност към комунистическите тайни служби. След създаването на "Демократична България - Обединение" правилото бе възприето от цялата коалиция и това много ни радва", каза Даниела Божинова - кандидат за народен представител поставена  под номер 3 в листата на коалиция "Демократична България - Обединение" във Втори Многомандатен избирателен район - Бургас за предстоящите парламентари избори, които ще се проведат на 14-ти ноември.

От "Демократична България - Обединение" ("Да, България", "Демократи за силна България" и "Зелено движение") се поздравиха с резултатите от проверката на Комисията по досиетата. Преди дни Комисията потвърди факта, че в листите на коалицията в цялата страна няма нито един кандидат, който да е бил сътрудник на бившата Държавна сигурност. 

Темата за лустрацията е застъпена и в програмата на "Демократична България - Обединение". Наред с въвеждане на задължителни и системни проверки за интегритет на хората на висши публични длъжности, от коалицията ще работи за разсекретяване на всички разработки на МВР и ДАНС с изтекъл гриф към 2020 г. Това според коалицията е възможността за осветяване на задкулисието на прехода. "Демократична България - Обединение" предвижда да предложи промени в Конституцията - в нея да бъде заложена забрана за хората с принадлежност към бившата ДС да заемат публични длъжности. В предизборната програма е включено и предложение за специален закон, с който да се уредят конкретните основания за лустрация.

Кандидати за народни представители във Втори МИР - Бургас и поддръжници на "Демократична България - Обединение" в Бургас се срещнаха със съпредседателя на коалицията ген. Атанас Атанасов. Бяха обсъдени възможностите за обединяване в бъдещия парламент с други политически сили на промяната, така че да се състави правителство и незабавно да се пристъпи към мерки за справяне със здравната и икономическата криза.

"Демократична България - Обединение" се явява на изборите за 47-мо Народно събрание под номер 30 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!