Първата копка за изграждането на завода бе направена на 15-ти март

Първата копка за изграждането на завода бе направена на 15-ти март

Министерският съвет прие решение за одобряване на финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на иновациите и растежа за 2023 г. на Община Бургас ще се предоставят средства в размер до 3 390 564 лева с ДДС за изграждане на елементи на общинска пътна инфраструктура: "Нова улица от о.т.1 - о.т.2 - о.т.3 до о.т.4 за обслужване на УПИ П-3860, бивш масив 19, местност "Оникилика", гр. Бургас", част пътна: I-ви етап, част ВиК - улично отводняване и част ЕЛ - улично осветление.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект "Изграждане на предприятие за брониране и производство на военна техника" в град Бургас.

Инвестицията по проекта е в размер на 20.821 млн. лева. В периода на осъществяване на инвестиционния проект и като резултат от него първоначално ще бъдат разкрити 20 нови работни места.

С изграждането на техническа инфраструктура ще се създадат условия за реализиране и на бъдещи инвестиционни намерения, като по този начин ще се подкрепи развитието на бизнеса и разкриването на допълнителни работни места. Трасето на улицата съответства на предвижданията на ОУП на община Бургас и на Генерален план за организация на движението на град Бургас.

Новоизградената техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели - фирми, които производства в близост, Затворническото общежитие от открит тип - ЗООТ "Житарово", както и всички бъдещи инвеститори, и всички съществуващи и потенциални физически/юридически лица при равни и недискриминационни условия.