DSC_9316

DSC_9316

Дават 200 000 лв. за електронно гласуване и нова зала. ОбС похарчил 60 000 лв. за хартия

гласуване, таблети за съветниците и ремонт за залата в дома на "Лукойл Нефтохим", където ще се премести Общинския съвет в Бургас. Средствата са от бюджета на местния парламент. По-голямата част ще отидат за реконструкция и обзавеждане на помещението, което ще се ползва в бъдеще. С преминаването към електронна система за гласуване ще се направи икономия по отношение на парите за хартия и консувативи. Само за 2011 година ОбС е похарчил 60 000 лева за закупуване на хартия и консумативи.

Камерите на Скат ще бъдат аут от залата на ОбС, ако се приемат предложенията за промени в Наредбата, касаеща вътрешния ред. Сесиите ще се излъчват по интернет и всеки ще може да ги гледа в реално време. "С наближаване на изборите проблемите ще нарастват. Вземаме мерки за подобряване на работата на ОбС и да намаляне на обидите, които се нанасят в залата", мотивира докладната записка председателят на групата на ГЕРБ в местния парламент - Димитър Людиев.

До промените се стигна след писмото със заплаха за убийство на председателката на ОбС - Снежина Маджарова. Измененията целят да се въведе промяна в дейността. Камерите ще бъдат пускани само в началото за репортажно заснемане. Ограниченията не касаят заснемането с фотоапаратии. В промените е засегната и работата на Правната комисия, която ще се изказва по законосъобразност, не по целесъобразност. Така, според съветниците от ГЕРБ, много докладни записки щели да бъдат по-добре мотивирани преди да влязат в дневния ред на сесията.

Текст Десислава Георгиева

Снимка архив Chernomorie-bg