Децата на "Черноморец" по-близо до медалите

Светозар Владков успяха да заемат трета позиция във временното класиране в тази възрастова група.

 

Двубоите от група "А" за класиране от 1 до 6 място се изиграха на плувен басейн "Дианабад" в София. Освен отборът на "Черноморец" участваха съставите на КПС "Варна", "Локомотив-Н.Н." (Сф), "Аква спорт" (Вн), "Красна поляна" (Сф) и "Ботев 2000" (Враца). До третото място бургаските ватерполисти достигнаха след убедителни три победи, едно равенство и една загуба. Срещу варненския "Аква" "Черноморец" се наложи с 11:6, в мача срещу "Красна поляна" победи с 11:2, а срещу "Ботев 2000" завърши с успех от 15:3.  

В изключително оспорвания и инфарктен двубой с "Локомотив-Н.Н." бургаските ватерполисти допуснаха равенство 8:8. Единствената загуба в столицата "Черноморец" инкасира в мача срещу  действащия шампион в тази възраст КПС "Варна". След първия финален турнир временен лидер в класирането е КПС "Варна" - 12 т. Втори е "Локомотив-Н.Н." -11 т., а трети "Черноморец" с 10 т. Шестицата допълват "Аква спорт" - 7 т., "Красна поляна" - 3 т. и "Ботев 2000" - 0 т.

"Доволен съм от представянето на децата. Това е добър резултат при работа в закрития басейн. В тази база през зимата и с 1 час тренировка ни е много трудно. Очакваме пускането в експлоатация на открития басейн, за да наваксаме пропуснатото и да навлезем в по-добро темпо", заяви треньорът Светозар Владков. Следващия месец предстои провеждането на втори финален турнир, който ще определи новия шампион на България за 2011 г. и медалистите в държавното първенство за деца. Все още не е определен градът домакин, като заявки в Българска федерация по водна топка (БФВТ) са дали от Бургас, Варна и София. В шампионата участват общо 11 отбора. Във втора група за места от 7-а до 11-а позиция спорят съставите на "Черно море1948" (Варна), "Славия" (София), ЦСКА, "Арда" (Кърджали) и "Комодор" (Варна).